UEFA postavila ultimatum Albaniji

Bez etničkih zastava

UEFA postavila ultimatum Albaniji

M. Šljivak

Međunarodna fudbalska federacija (UEFA) izdala je direktivu Fudbalskom savezu Albanije da na stadionu u meču sa Srbijom ne smije biti isticanja zastava sa etničkim simbolima ili bi inače moglo doći do prekida meča.

Takva zastava je prije godinu dana prekinula meč u Beogradu, a pobjeda je službenim putem dodijeljena Albaniji uz žestoke kazne na obje strane i prekid meča.

Zastava Velike Albanije je prekinula meč u Beogradu, ali je večeras u Elbasaniju zabranjena. Policiji je naloženo da oduzme sve nacionalističke zastave, a FS Albanije je osigurao zastavice za sve navijače koji se nađu na tribinama.

Meč u Elbasaniju se igra za nešto više od dva sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.