UEFA: Thibaut Courtois može igrati protiv Plavaca

Belgijanac protiv svog Chelsea u polufinalu LP

UEFA: Thibaut Courtois može igrati protiv Plavaca

Voljom žrijeba Atleticom Madrid će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Chelseaja, a to će za jednog čovjeka biti posebna utakmica. 

Belgijanac Thibaut Courtois na posudbi je iz londonskog kluba u redovima Jorgandžija. Ranije tokom ove sedmice pojavila se informacija kako Courtois, u slučaju da Chelsea izvuče Atletico, što se na kraju i dogodilo, neće moći nastupiti u tom dvomeču. Klubovi su sklopili ugovor u kojem stoji da Courtois ne može braniti u duelima protiv Plavaca. 

Međutim UEFA je izdala saopštenje jutros uoči žrijeba u kojem se navodi da Courtois može igrati protiv Chelseaja. Iz UEFA-e su poručili kako je takav dogovor protivan integritetu sportskog natjecanja i da će UEFA kazniti svaki pokušaj provedbe takvog dogovora. Te da će učesnici biti sankcionisani, ako do toga dođe. 

Courtois je rekao da mu ne bi bio problem da igra protiv Chelseaja, te da bi igrao u takvim situacijama. Čini se da će Courtois ipak braniti u polufinalu Lige prvaka. Teško je vjerovati da će Diego Simeone ostaviti odličnog Belgijanca na klupi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.