UEFA 'zažmirila' na Džekinu titulu najboljeg

Zaslužio je barem mjesto u prvih 18

UEFA 'zažmirila' na Džekinu titulu najboljeg

Iako je Edin Džeko ove sezone briljirao i postigao čak 38 golova, od čega osam u Evropskoj ligi, to mu ipak nije bilo dovoljno da bude uvršten u UEFA-in tim sezone ovog takmičenja.

Dva dana nakon završetka Evropske lige koju je osvojio Manchester United, UEFA je sastavila idealni tim koji čini 18 fudbalera.

Zanimljivo je, pa i nepravedno, što među 18 odabranih nema Edina Džeke koji je sa osam golova završio kao prvi strijelac ovog takmičenja zajedno sa Giulianom iz Zenita, a još je zanimljivije što u idealnom timu nema ni pomenutog Brazilca.

Prema izboru UEFA-e, tri napadača koji su proglašeni najboljim u ovoj sezoni Evropske lige su Zlatan Ibrahimović, Alexandre Lacazette i Bertrand Traore.

Golmani: Sergio Alvarez (Celta Vigo), Sergio Romero (Manchester United)

Odbrana: Eric Bailly (Manchester United), Gustavo Cabral (Celta), Jeremy Morel (Lyon), Matthijs De Ligt (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Antonio Valencia (Manchester United)

Vezni red: Pablo Hernandez (Celta), Ander Herrera (Manchester United), Paul Pogba (Manchester United), Youri Tielemans (Anderlecht), Corentin Tolisso (Lyon), Henrikh Mkhitaryan (Manchester United), Amin Younes (Ajax)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napad: Zlatan Ibrahimović (Manchester United), Alexandre Lacazette (Lyon), Bertrand Traore (Ajax)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi