UEFA želi 16 mjesta na Svjetskom prvenstvu 2026. godine

Aleksandar Čeferin najavio

UEFA želi 16 mjesta na Svjetskom prvenstvu 2026. godine

Teme:

Već je poznato da će na Svjetskom prvenstvu 2026. godine učestvovati čak 48 reprezentacija.

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin najavio je da će tražiti da mjesto na Mundijalu zauzme najmanje 16 evropskih reprezentacija, te da one budu smještene u različitim grupama.

"Mislim da je realno tražiti 16 mjesta za reprezentacije iz Evrope i to uz još jedan uslov, a on je da svaka evropska selekcija bude u različitoj grupi", rekao je Čeferin.

Za Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Rusiji, Evropu će predstavljati 13 selekcija plus domaćin turnira.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, FIFA je u januaru zvanično potvrdila izmjene formata Svjetskog prvenstva i povećanje broja reprezentacija sa 32 na 48 , a u maju će biti odlučeno koliko će koji kontinent imati predstavnika.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti