UEFA zvanično iznijela podatke o nevjerovatnoj zaradi

Fudbal je biznis

UEFA zvanično iznijela podatke o nevjerovatnoj zaradi

Teme:

Na godišnjem konkresu UEFA-e u Beču zvanično je objavljeno da je krovna kuća evropskog fudbala u sezoni 2013/14 zaradila vrtoglavih 1.73 milijardi eura.

Taj iznos je za 2% veći od cifre koja je zarađena u sezoni prije, a odnosi se na klupska takmičenja.

U godini bez Evropskog prvenstva, čak 74% prihoda donijela je Liga prvaka. Evropska liga je dodala 14%, dok preostalih 2% otpada na nenogometne prihode.

Ovaj zarađeni novac će UEFA bogato raspodijeliti klubovima koji se iduće sezone budu plasirali u Ligu prvaka, tako da će klubovi koji izbore najelitnije evropsko takmičenje zaraditi više nego reprezentacije plasmanom na Mundijal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Samo učešće u Playoffu Lige prvaka učesniku će donijeti 2,2 miliona eura, dok će svaki klu koji se plasira u grupnu fazu dobiti još osam miliona eura!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.