Uhapšen Zdravko Mamić!

Prvi čovjek Dinama opet priveden

Uhapšen Zdravko Mamić!

E. Škorić

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, uhapšen je jutros.

U akciji koja još traje, Mamić je uhapšen zajedno s još četiri osobe. Obzirom da se akcija sprovodi, nema nekih detaljnijih informacija o hapšenju vlasnika nogometnog kluba iz Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama, uhapšen je i njegov sin, a Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića, koji je i ranije ove godine bivao uhapšen sa Mamićem.

"Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice", objavio je kratko GNK Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mamić je od ranije pod istragom Uskoka zbog sumnje da je oštetio Dinamo za najmanje 117,8 miliona kuna, a proračun za oko 12.2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije