Đukić: Vječiti derbi dolazi u najboljem mogućem trenutku

Trener Partizana pred utakmica sa Crvenom zvezdom

Đukić: Vječiti derbi dolazi u najboljem mogućem trenutku

D. Rakanović

Trener Partizana Miroslav Đukić se raduje vječitom derbiju, za koji kaže da dolazi u najboljem mogućem trenutku. 

Partizan će gostovati Crvenoj zvezdi u nedjelju od 19 sati u okviru sedmog kola Super lige. 

"Mislim da 155. derbi dolazi u lijepom momentu po srpski fudbal. Obje ekipe su se plasirale u Ligu Europe i nadam se da ćemo vidjeti lijepu utakmicu. Prelijep momenat, u najboljem mogućem trenutku. Evropski Partizan, evropska Zvezda, da vidimo ko je bolji. Siguran sam da ćemo vidjeti evropski spektakl. Očekujemo evropski fudbal i evropsko ponašanje na tribinama, da fudbal bude glavni protagonista", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Crvena zvezda je u četvrtak savladala Krasnodar i plasirala se u grupnu fazu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Veliki rival, svakako. Odlično igra, u sjajnoj je formi, ali mi smo Partizan. Mi u svakoj utakmici idemo po protivnika, ići ćemo i u ovoj, da ga napadnemo, da pobijedimo, bez obzira što igramo na njihovom stadionu", rekao je Đukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi