Umjesto Chelseaja, Boakye u redovima belgijskog velikana
Foto: EPA

Crvena zvezda pravi veliki posao

Umjesto Chelseaja, Boakye u redovima belgijskog velikana

Ofanzivna linija Anderlechta u novoj sezoni nikako da ispuni očekivanja navijača, pa je belgijski velikan bio primoran krenuti u potragu za novim pojačanjem u vrhu napada, a to bi, čini se, mogao biti fudbaler Crvene zvezde Richmond Boakye.

Iako su, navodno, za Boakyea zainteresovani i Chelsea i Celtic, belgijski mediji pišu da je Anderlceht već spremio novac za sjajnog napadača iz Gane.

Navodno je Boakye svojim igrama u dresu Zvezde impersionirao trenera Anderlechta Haina Vanhaezebroucka, koji je već uputio zahtjev čelnicima kluba da pokušaju realizovati njegov transfer.

Anderlecht je za usluge ovog napadača spreman izdvojiti sedam milione eura, što bi ga, poslije rumuna Nicolaea Stanciua (9.800.000 eura) učinilo drugim najsupljim pojačanjem belgijske ekipe u historiji. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Richomnd Boakye, nekadašnji član Juventusa, Atalante i Genoe, se pokazao velikim pojačanjem za Zvezdu od kada je u beogradski klub stigao iz italijanske Latine. On je u ovoj sezoni već uspio postići 14 golova i upisati tri asistencije u dresu "crveno-bijelih".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi