Umorni Rapid razbijen protiv Mattersburga, pobjeda Austrije

Austrijska Bundesliga, sedmo kolo

Umorni Rapid razbijen protiv Mattersburga, pobjeda Austrije

S. Bošković

Sedmo kolo austrijske Bundeslige donijelo je neočekivani poraz ekipe Rapida protiv Mattersburga.

Admira je na domaćem terenu s minimalnim rezultatom 1:0 poražena od favorizirane Austrije Beč. Čitav susret protekao je u dominaciji gostujuće ekipe, a pogodak odluke postigao je Gorgon iz jedanaesterca u 61. minuti igre. 

Rapid je na veliko iznenađenje primio četiri gola od Mattersburga, te je poražen rezultatom 4:2. Za umorne domaćine sve je krenulo loše nakon pet minuta igre kad je pocrvenio Sterbinger.

U 39. minuti Perlak dovodi goste u vodstvo, a početkom drugog dijela Alar je izjednačio na 1:1. Ipak s dva brza kola Rochera i  Pinka Mattersburg je vratio vodstvo. U 78. minuti igre Mahrer je povećao na visokih 4:1, da bi rezultat par minuta kasnije smanjio Hofmann. Naš Srđan Grahovac nije ulazio u igru. 

Grodig je na domaćem terenu s sigurnih 3:1 savladao ekipu Rieda. U prvom dijelu viđana su tri pogotka. Derflinger u sedmoj i Venute u 20. minuti bili su precizni za domaćine. Duboko u sudijskoj nadoknadi Elsneg je pogodio za goste. Na 3:1 u 72. minuti postavio je Gschweidl, a četvrti gol djelo je igrača Rieda Reifeltshammera koji je postigao autogol.

Rapid je i dalje prvi na ljestvici, a slijede Austrija, te Admira.

Austrijska liga, sedmo kolo:

Admira - Austria Beč 0:1 (Gorgon 61')
Rapid Beč - Mattersburg 2:4 (Alar 50, Hofmann 81', Perlak 39', Rocher 60, Pink 62', Mahrer 78')
Grodig - Ried 4:1 (Derflinger 7', Venute 20', Gscweidl 72', Reifeltshammer 90+2(ag) Elsneg 45+4')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.