United je bio najaktivniji zadnjeg dana prijelaznog roka

Pet najboljih transfera jučerašnjeg dana

United je bio najaktivniji zadnjeg dana prijelaznog roka

E. Škorić

Posljednjeg dana prijelaznog roka bilo je  dosta zanimljivih transfera, a najviše je trgovao Manchester United.

U ponedjeljak je bila prava ludnica na tržištu. Užareni telefoni širom Evrope, nestrpljivi direktori, menadžeri, igrači, ljekarski pregled na sve strane… Donosimo pet transfera koji su obilježili jučerašnji dan. 

Falcao iz Monaca u United

Radamel Falcao je iz Monaca prešao u Manchester United. Na posudbu, doduše. To je svakako vijest dana, a stigla je tek sat, sat i pol iza ponoći, što će reći da je bilo dosta administrativnih problema.

Međutim, Kolumbijac je sada na Old Traffordu i velike su šanse da tu i ostane budući da United ima opciju otkupa njegovog ugovora na kraju sezone.

Welbeck iz Uniteda u Arsenal

Drugi najveći transfer dogodio se na relaciji Manchester - Arsenal. United je za 16 miliona funti svom rivalu prodao engleskog reprezentativca Dannyja Welbecka, a igrač je s Topnicima potpisao petogodišnji ugovor.

I ovaj transfer je svoju potvrdu čekao nekoliko sati nakon isteka prijelaznog roka.

Cerci iz Torina u Atletico Madrid

Italijanski reprezentativac Alessio Cerci ovog se ljeta povezivao s Milanom, no ispao je preskup za Rossonere, ali ne i za Atletico Madrid.

Španski klub ga je platio 16 miliona eura, a Torino će dobiti i tri miliona eura bonusa. S Madriđanima je potpisao ugovor na tri godine.

Blind iz Ajaxa u Manchester United

I opet United. Louis van Gaal je svog zemljaka Daleyja Blinda doveo iz Ajaxa. Sjajni bočni nogometaš se već dugo povezivao s prelaskom na Old Trafford, a dogovor je konačno postignut i to u finišu prelaznog roka. 

Ajax je dobro naplatio ovog fudbalera. United je za njegove usluge izdvojio 17,5 miliona eura.

Hernandez u Manchestera u Real Madrid

Potražite više informacija na temu Premier league:

U top 5 transfera zadnjeg dana prijelaznog roka svakako možemo uvrstiti i onaj Javiera Hernandeza iz Manchestser Uniteda u Real Madrid. Real je za jednogodišnju posudbu meksičkog napadača izdvojio četiri miliona eura, a Chicharito će na Santiago Bernabeu biti zamjena za francuskog napadača Karima Benzemu, koji je prvi izbor Carla Ancelottija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.