United krivi Real zbog propalog transfera Davida de Gee
Foto:EPA

Oflasio se engleski tim

United krivi Real zbog propalog transfera Davida de Gee

S. Bošković

Manchester United izdao je saopštenje u vezi propalog transfer Davida de Gee u Real Madrid.

De Gea je trebao napustiti Manchester United, te se pridružiti ekipi Real Madrida. U suprotnom smjeru trebao je krenuti golman Reala Keylor Navas. No, ništa od toga se nije desilo jer španjolskom savezu nisu dostavljeni papiri na vrijeme. 

Povodom ovog događaja, Manchester United izdao je saopštenje za javnost:

1. Manchester United nije tražio kontakt od Reala kako bi prodao Davida. David je ključni član naše ekipe i klub je želio da proda. Niti jedna ponuda nije stigla do jučer.

2. Za vrijeme jučerašnjeg ručka, Real Madrid je ponudio je prvu ponudu da kupe Davida. Klubovi su se dogovorili, a taj dogovor uključivao je prelazak Navasa na Old Trafford. Dogovori su ovisili jedan o drugom.

3. U posljednjih nekoliko sati procesa s Navasom u trening centru Reala, Real Madrid je kontrolisao dokumentaciju vezanu za Davida, Navasa i Real Madrida. Manchester United je jedino bio u kontroli dokumentacije vezane za Manchester United.

4. Manchester United poslao je dokumente vezane za transfer oba igrača Real Madridu u 21h i 42 minute. Davidova dokumentacija vraćena je od strane Real Madrida Manchester Unitedu bez stranice za potpis u 23h i 32 minute.

5. U 23h i 40 minuta, malo prije kraja transfer roka, u Manchester United stigla je dokumentacija s velikim promjenama što je odmah stavilo transfer pod upitnik.

6. Tek u 23h i 55 minuta stigli su dokumenti koji su bili potrebni da bi se raskinuo ugovor s Davidom. Do ovog trenutka dokumenti Navasa još nisu stigli.

7. U 23h i 58 minuta, dogovor o transferu poslan je od strane Manchester Uniteda, poslani u TMS (o.a TMS je sistem za registraciju igrača) i prihvaćeni. To se sve desilo prije kraja transfer roka.

Kako smatraju u Manchester Unitedu transfer se nije desio zbog:

1.Real Madrid nije poslao dokumente TMS-u na vrijeme (Manchester United jest).

Potražite više informacija na temu Premier league:

2. Real Madrid nije poslao dokumente ligi Španije na vrijeme, po izvještajima to se desilo 28 minuta poslije transfer roka. Činjenica da je Manchester United ispunio papire na vrijeme priznata je i od strane Fudbalske Asocijacije Engleske, koja se ponudila da to potvrdi u diskusiji s FIFA-om. Klub je ponudio ovu pomoć Real Madridu, kao i dokumente odštampane na vrijeme, ali oni to nisu odabrali.

Manchester United postupio je ispravno i efikasno u ovom transfer. Klub je oduševljen jer je David de Gea, dvostruki osvajač nagrade za igrača godine, ostao igrač Manchester Uniteda. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.