United minimalno, Kolašinac i Schalke se 'vratili iz mrtvih'

Evropska liga

United minimalno, Kolašinac i Schalke se 'vratili iz mrtvih'

Manchester United, Ajax, Anderlecht i Schalke plasirali su se u četvrtfinale Evropske lige.

United je na svom Old Traffordu savladao Rostov sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Juan Mata u 70. minuti. Domaći su u prvom poluvremenu imali nekoliko velikih prilika, pogodili su i stativu preko Ibrahimovića, da bi u nastavku postigli jedan gol koji im je bio dovoljan za prolaz dalje nakon 1:1 iz prvog meča odigranog u Rusiji.

Najzanimljiviju utakmicu večeri odigrali su Borussia M'gladbach i Schalke. Iako je Gladbach vodio sa 2:0, meč je na kraju okončan rezultatom 2:2 pa su dalje prošli gosti iz Gelsenkirchena. Christensen i Dahoud su u prvom poluvremenu pogađali za Borussiju, da bi u nastavku Goretzka i Bentaleb iz penala donijeli Schalkeu prolaz dalje. Prvi meč ova dva kluba završen je rezultatom 1:1, pa je Schalke prošao u četvrtfinale zbog jednog gola više postignutog u gostima.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za ekipu Schalkea.

Minimalnu pobjedu slavio je i Anderlecht, koji je također s 1:0 bio bolji od APOEL-a. Jedini gol na utakmici postigao je u 65. minuti Acheampong. Prvi meč ova dva kluba završen je identičnim rezultatom, pa se Anderlecht plasirao dalje s ukupnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ajax je na domaćem terenu savladao Kopenhagen sa 2:0 i ta pobjeda mu je bila dovoljna da izbaci svog večerašnjeg protivnika i izbori plasman u četvrtfinale. Traore je u 23. minuti pogodio za 1:0, da bi Dolberg u sudijskoj nadoknadi prvog dijela igre postavio konačan utakmice. Kopenhagen je u Amsterdam doputovao s prednošću od 2:1 iz prve utakmice i sigurno ima za čime žaliti nakon završetka meča.


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi