United ponudio 11 miliona eura za Ajaxovo čudo od djeteta

Viktor Fischer, ime koje treba zapamtiti

United ponudio 11 miliona eura za Ajaxovo čudo od djeteta

A. Haznadarević

Manchester United je poslao službenu ponudu za Ajaxovo čudo od djeteta, osamnaestogodišnjeg Viktora Fischera, a da li će holandski klub pristati na ponudu još uvijek nije poznato.

Mladi Danac igra na poziciji ofanzivnog veznog, te je jasno da su skauti Uniteda prepoznali kvalitet u igraču koji igra na jednoj od najatraktivnijih pozicija, istoj onoj na koju su doveli mladog i neafirmisanog Cristiana Ronalda, da bi ga kasnije prodali za 94 milona eura Real Madridu.

Alex Ferguson je poznat kao menadžer koji pravi pametne poteze i dovodi perspektivne igrače koji kasnije postaju planetarne zvijezde, a da je mladi Fischer jedan od takvih govori i cifra koju je viceprvak spreman uplatiti na račun Ajaxa. 

Osamnaestogodišnji Danac Viktor Fischer je privukao pažnju velikih klubova svojim nastupima u omladinskoj Ligi prvaka, posebno postižući tri pogotka Liverpoolu. Inače, ovo takmičenje su omladinci Ajaxa završili na drugoj poziciji, izgubivši finalni dvoboj od Intera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti