United povećao mjere sigurnosti na Old Traffordu

Osiguranje protiv terorističkih napada

United povećao mjere sigurnosti na Old Traffordu

M. Šljivak

Manchester United postao je prvi klub u Engleskoj koji je zaposlio čovjeka koji će biti zadužen za osiguranje protiv terorističkih napada.

Nekadašnji glavni inspektor policije u Manchesteru dobio je ovaj posao na Teatru snova, a njegov zadatak će biti rad na osiguranju stadiona i detaljni pregledi navijača po ulasku na Old Traffordu.

Dodatno osiguranje će također imati zadatak provjere automobila u okolini stadiona, dok će navijači sada po ulasku na utakmice biti još detaljnije pregledani.

Na ovaj potez se klupsko rukovodstvo odlučilo nakon što je u maju prošle godine utakmica s Bournemouthom i to nakon što je pronađen sumnjivi paket u toaletu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ispostavilo se da se radi o lažnoj bombi, ali je upozorio na opasnost od terorističkih napada i United se odlučio da izdvoji dodatan novac za sigurnosni segment na stadionu i kako bi se spriječili eventualni napadi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi