United preokretom do pobjede, luda utakmica u Moskvi

Liga prvaka, grupa B

United preokretom do pobjede, luda utakmica u Moskvi

Manchester United je na Old Traffordu nakon preokreta slavio nad Wolfsburgom sa 2:1, dok je u Moskvi CSKA bio bolji od PSV-a rezultatom 3:2.

Caligiuri je u 4. minuti šokirao publiku na Old Traffordu. Fudbaleri Uniteda su napravili neuspjelu ofsajd zamku, a lopta je stigla do Caligiurija koji je pogodio za 1:0. Mogao je United izjednačiti u 26. minuti, ali je Rooney promašio gotovo nemoguće.

Izjednačenje je stiglo u 34. minuti. Dosuđen je jedanaesterac, a siguran izvođač bio je Juan Mata. Španski reprezentativac je u 53. minuti upisao i fenomenalnu asistenciju, kada je petom proigrao Smallinga koji je pogodio za pobjedu Manchester Uniteda.

U drugoj utakmici grupe, CSKA je od starta bila bolji rival od PSV-a. Musa je u 7. minuti doveo domaće u prednost, da bi Doumbia u 21. i 36. minuti donio svom timu visoku prednost od 3:0. Mogao je Doumbia do hat-tricka, ali u 44. minuti je promašio jedanaesterac.

Činilo se da je CSKA već ostvario pobjedu, a onda je Lestienne u 60. i 68. minuti golovima smanjio na 3:2. Srećom po Moskovljane, PSV nije mogao do poravnanja, a kraj utakmice je dočekao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Ariasa.

Situacija u grupi B je krajnje interesantna, budući da sve četiri ekipe imaju po tri boda nakon dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa B:

Manchester United - Wolfsburg 2:1
CSKA - PSV 3:2

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.