United prodaje svog napadača u Zagreb

Henriquez ostaje u Dinamu

United prodaje svog napadača u Zagreb

E. Škorić

Manchester United je odlučio da proda Angela Henriqueza Dinamu.

Henriquez je s Čileom osvojio Copa Americu u rodnoj zemlji, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Dinamu iz Zagreba, gdje je u 25 utakmica postigao 20 golova.

Prema Mancehster Evening Newsu, na Old Traffordu smatraju da im Henriquez nije potreban, pa će ga ostaviti u Zagrebu na trajnoj osnovi.

Henriquez (21) je na Old Trafford stigao 2012. godine, a prije odlaska u Dinamo prošlog ljeta, United ga je slao na posudbe u Wigan i Zaragozu.

Mladi napadač je ponikao u Universidad de Chileu, a za nacionalnu selekciju je odigrao osam susreta, te je postigao dva pogotka. S Dinamom je osvojio HNL prošle godine i Kup, s Wiganom godinu ranije FA Cup.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.