United strahovao, ali izborio plasman u finale EL!

Remi na Old Traffordu

United strahovao, ali izborio plasman u finale EL!

Manchester United je večeras na Old Traffordu remizirao sa Celtom rezultatom 1:1, ali mu je taj rezultat bio dovoljan da se plasira u finale Evropske lige zahvaljujući minimalnoj pobjedi u prvom meču (1:0).

Domaći su prvu pravu priliku pretvorili u vodstvo. Rashford je u 17. minuti fantastično uposlio Fellainija, koji je glavom pogodio za 1:0.

Do kraja poluvremena, najbolju priliku je imao Iago Aspas koji je u 42. šutirao pored gola, ali se na odmor otišlo s rezultatom 1:0.

U drugom poluvremenu, United je prijetio preko Mkhitaryana i Rashforda ali nije uspio doći do drugog gola i tako osigurati plasman dalje, da bi u 86. minuti Celta poravnala na 1:1. Roncaglia je matirao Romea i tako zabrinuo sve na Old Traffordu.

Domaći su strepili do kraja, ali promjene rezultata nije bilo pa se United plasirao u veliko finale uprkos tome što večeras nije došao do pobjede koja je bila očekivana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vrijedi istaći da je u 89. minuti utakmice došlo do velikog naguravanja na terenu zbog kojeg su isključeni Hategan i Bailly, koji će zbog toga propustiti finale.

Manchester United će u finalu Evropske lige igrati protiv Ajaxa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi