United u polufinalu: Malo sreće i za Van Gaala

Preko West Hama do polufinala

United u polufinalu: Malo sreće i za Van Gaala

E. Škorić

Manchester United je u ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA Kupa savladao West Ham s 2:1.

United se jedva spasio poraza na Old Traffordu u prvoj utakmici, ali je na Upton Parku ipak stigao do pobjede i plasmana u polufinale.

U izmijenjenom sastavu Louis van Gaal je šansu dao Mladima poput Rashforda, Fosu-Mensaha, Lingarda..., a to mu se ispostavilo kao dobitna kombinacija.

Nakon nule u prvih 45 minuta, u nastvku tri gola. Prvo je Rahford u 54. zabio za vodstvo Crvenih vragova, da bi Fellaini povisio na 2:0 u 67. minuti.

Tomkins 11 minuta prije kraja utakmice vraća nadu Čekićarima, ali izabranici Slavena Bilića nisu uspjeli da postignu još jedan gol.

United će se za finale boriti protiv Evetona koji je reyultatom 2:0 u četvrtfinalu savladao Chelsea.

FA Kup, četvrrtfinale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - United 1:2 ( Tomkins 79/ Rashford 54, Fellaini 67)


Marcus Rashford Goal West Ham 0 - 1 Manchester... by goals5
Goal Marouane Fellaini ~West Ham United 0-2... by worldtvhd1
Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi