Unzue je novi trener Celte Vigo
Foto: EPA

Bivši Enriqueov pomoćnik

Unzue je novi trener Celte Vigo

Eduardo Berizzo od naredne sezone neće više biti trener Celte iz Viga, a na Balaidosu su već našli adekvatnu zamjenu. Naime, iz Celte je potvrđeno da će ekipu u sljedećoj sezoni predvoditi Juan Carlos Unzue.

Unzue će se vratiti u Celtu, u kojoj je kao pomoćnik Luisa Enriquea proveo sezonu 2013/2014. Ovaj stručnjak se Enriqueu pridružio i u Barceloni gdje je boravio naredne tri sezone.

Bivšem golmanu će se u Celti pridružiti i još nekoliko članova Enriqueovog stručnog štaba iz Barcelone. Unzueu će tako u Celti pomagati trener prvog tima Roberto Moreno, kondicioni trener Rafael Pol i psiholog Joaquin Valdes.

Berizzo, kojeg će Unzue zamijeniti, bi trebao preuzeti ekipu Seville, a zvanična potvrda njegovog angažmana u ovom klubu se očekuje ove sedmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi