Uobičajna izjava Hamšika pred početak sezone

Uvijek ista priča u Italiji

Uobičajna izjava Hamšika pred početak sezone

U italijanskoj Seriji A ništa novo pred početak sezone, rekli bismo.

Napoli i Roma svakog ljeta najavljuju veliku borbu za titulu, a već nakon 10-ak ili maksimalno 15 kola svima je jasno da će novi/stari šampion biti Juventus.

Ovog ljeta ništa se nije promijenilo, a kapiten Napolija Marek Hamšik još jednom je poručio da on i saigrači vjeruju u osvajanje Scudetta.

"Tek smo na početku priprema, ali već mi se čini da radimo bolje stvari nego ovaj isti tim prošle sezone. Još uvijek ne osjećamo umor na pripremama i radimo jako naporno. Bit ćemo na najvećoj razini sredinom augusta kada nas čekaju veoma važne utakmice. Već sam rekao da vjerujem u Scudetto i zaista to mislim. Ovaj tim je pokazao u posljednje dvije godine da može igrati na najvišem nivou", rekao je Hamšik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, šampion Italije u proteklih šest godina bio je Juventus, a Napoli je prošle sezone igrao veoma dobro te su završili na trećem mjestu. Direktan plasman u Ligu prvaka izmakao im je u posljednjim minutama prošlogodišnjeg prvenstva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi