Uprava Rapida poručila navijačima: Demolirajte stadion!

Oproštaj od Hanappi stadiona

Uprava Rapida poručila navijačima: Demolirajte stadion!

Najtrofejniji austrijski klub Rapid iz Beča sprema se na rušenje svog stadiona, na kojem bi trebao niknuti novi dom tima koji je 33 puta osvajao titulu šampiona ove alpske zemlje.

Uprava "zelenih" dozvolila je sve svojim navijačima da lome, odvaljuju i demoliraju na sada već starom stadionu, a određene su i cijene suvenira, kao što su trava, mreža sa gola, stolica...

Fudbalski klub Rapid iz Beča pozvao je svoje navijače da u subotu dođu na "demolirajući party" i pomognu im da sruše stari stadion - Gerhard Hanappi.

Navijači će na zabavi u subotu za 19,77 eura, simboličnu jer je 1977. godine izgrađen stadion Gerhard Hanappi stadionu, imati priliku da odvrnu stolicu i nose je kući, dok će za 18,99 eura (1899. je osnovan Rapid) moći da ponesu mreže sa stadiona, a za pet eura će dobiti busen trave sa terena.

Rapid iz Beča trenutno pravi novi stadion kapaciteta 22.000 sjedišta, koji bi trebalo da bude gotov 2016. godine. U međuvremenu Rapid će igrati na gradskom stadionu Ernst Happel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.