Uprkos pojačanjima PSG-a, najskuplja ekipa je u Enegleskoj
Foto: EPA

Top 10 najvrjednijih ekipa u Evropi

Uprkos pojačanjima PSG-a, najskuplja ekipa je u Enegleskoj

PSG je ovog ljeta trošio kao niko nikada ranije. Prvo je u klub stigao Neymar koji je plaćen 222 miliona eura, da bi pred kraj prelaznog roka u Pariz došao i super talentovani Kylian Mbappe koji će, u konačnici, koštati bogate vlasnike francuskog velikana oko 180 miliona eura.

Ipak, iako bi mnogi pomislili da PSG sada ima najskuplju ekipu kada su u pitanju lige petice, to je ipak Manchester City. Prema istraživanju koje je proveo švicarski Međunarodni centar za istraživanje sporta (CIES), City je ovog ljeta na pojačanja potrošio oko 237 miliona eura, pa je trenutna vrijednost ekipe Građana sada 853 miliona eura. Dakle Manchester City je potrošio ukupno 853 miliona eura kako bi stvorio svoju današnju ekipu.

To znači da je Cityjeva ekipa tri miliona eura skuplja od one PSG-a, s obzirom da je vrijednost ekipe Parižana procijenjena na 850 miliona eura.

Manchester United se nalazi na trećem mjestu liste najskupljih ekipa, a ekipa Crvenih đavola trenutno vrijedi 784 miliona eura. Inače, Manchester United je prošle godina zauzeo prvo mjesto na ovoj listi, ali je vrijednost ekipe s Old Trafforda ovog ljeta porasla za "samo" 73 miliona eura, pa su City i PSG ove godine prestigli Mourinhov tim.

Treba istaći da klubovi iz Premier lige dominiraju kada su najskuplje ekipe u pitanju, pa se u Top 10 nalazi čak šest engleskih klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Foto: Printscreen/BBCSport

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi