Uručivanje pehara Lige prvaka ponovo na terenu
Foto: EPA

Aleksander Čeferin vraća stvari na svoje mjesto

Uručivanje pehara Lige prvaka ponovo na terenu

Iz UEFA-e su najavili da će nakon predstojećeg velikog finala, pobjednicima Lige prvaka pehar biti uručen na terenu, umjesto na tribinama što je bio običaj tokom zadnjih 10-ak godina.

Naime, na zahtjev predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina pehari pobjednicima Lige prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i pobjednicima Lige Evrope će ponovo biti uručivani na terenu.

"Trofeji će ove godine kapitanima pobjedničkih ekipa biti uručeni na terenu, odlučio je predsjednik Aleksander Čeferin", saopštili su iz UEFA-e.

"Vraćanjem dodjele trofeja na teren, svi gledaoci će dobiti bolji pogled na podizanje trofeja, dok će čistije slike dobijati i publika ispred TV ekrana".

"Teren je fudbalska pozornica  i prikladno je da igrači svoje uspjehe proslavljaju na njemu", poručili su iz UEFA-e, te dodali: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Logično je da bi zvaničnici trebali sići sa tribina kako bi igračima odali počast i uručili im trofej i medelje."

Finale Lige prvaka je na rasporedu 3. juna u Cardiffu gdje će snage odmjeriti Juventus i Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi