Ušao u historiju pa napustio klub
Baldivieso, otac i sin u zagrljaju nakon debija

Bolivijski nogomet

Ušao u historiju pa napustio klub

Trener bolivijske Aurore Julio Cesar Baldivieso podnio je ostavku na mjesto trenera prvog tima pod velikim pritiskom javnosti koja ga je napala nakon što je prije pet dana u tim ubacio svog sina koji je tek napunio 13 godina.

Odluka da na teren u meču bolivijske Clausure pošalje sina Maurizia koji je tek dva dana nakon meča napunio 13 godina, skupo je koštala Julia Baldiviesa. Pritisak javnosti bio je isuviše velik, pa je Julio između uloge trenera i oca, izabrao ovu drugu. Za sobom je povukao i sina, koji je također napustio klub.

U Boliviji se podigla velika prašina nakon debija mladog Maurizia za Auroru, javnost smatra da treba uvesti dobnu granicu za mlade igrače, jer mnogi misle, iako se slažu da je momak veliki talenat, da nikad ne bi debitovao u 13-toj godini da mu nije otac bio trener. S tim se pritiskom trener nije mogao više nositi, pa je donio jedinu razumnu odluku.

Iako je Baldivieso jedan od najboljih igrača Bolivije svih vremena, jedan od najzaslužnijih za plasman ove zemlje na SP 1994. godine, to mu kod javnosti nije pomoglo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.