Šef struke bordo tima pred revanš susret sa Borussijom

Uščuplić: Tražit ćemo šansu iz kontri, nećemo srljati

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak će u Njemačkoj u okviru revanš susreta Play Offa Evropske lige odmjeriti snage sa Borussijom Mönchengladbach. 

Utakmica na stadionu Borussija Park počinje u 20 sati i 45 minuta. Danas je u svečanom salonu Svetozar Vujović održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio šef struke ekipe sa Koševa, Dženan Uščuplić.

"Pripreme teku normalno i bez obzira na po nas negativan rezultat u Bijeljini, mada smo dominirali i mislim da smo sami krivi što nismo pobijedili. Znamo koji vid utakmice igramo, utakmica za plasman u grupnu fazu. Mislim da možemo ostvariti dobar rezultat u tom drugom poluvremenu," kaže Uščuplić. 

"Teško je igrati protiv Bundesligaša, ali mislim da smo pokazali da im možemo parirati. Mislim da smo u prvih 20-25 minuta imali dvije kvalitetne šanse i dvije šanse na posljednji pas. Mislim da bi utakmica otišla u drugom smjeru da smo iskoristili te prilike," rekao je Uščuplić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Razgovarao sam sa Dejanom i digao ga na neki način. To je moj posao i mislim da ne trebaju biti tolike kritike na njegov račun. Ne zamjeram mu ništa i ne treba ga kriviti, treba ga podići," rekao je Uščuplić.

"Mislim da će veći pritisak biti na njima. Mi ćemo pokušati zaprijetiti iz neke kontre ili polukontre, ali nećemo srljati. Mislim da će biti jedna promjena u sastavu, ali neće biti previše, jer su momci odlično odgovorili zadatku," kaže Uščuplić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.