Ušli u Premier ligu, a svi bi voljeli da nisu

SKA je član ruske Premier lige

Ušli u Premier ligu, a svi bi voljeli da nisu

E. Škorić

SKA iz Kabarovska plasirao se u prvu ligu Rusije i to predstavlja ozbiljan problem za mnoge ekipe.

SKA je poslije boljeg izvođenja penala izbacio Gazovik iz Orenburga i izborio je plasman u društvo najboljih ruskih timova, a samim tim razočarali su kompletnu rusku nogometnu javnost.

Naime, Kabarovsk se nalazi blizu granice s Kinom i udalje nje oko osam hiljada kilometara od Moskve, pa biste tako iz glavnog grada Rusije morali putovati čitava tri dana da biste došli u Kabarovsk.

Ranije je i Luč Energija iz Vladivostoka izborila plasman u Premier ligu, a prije nekoliko sezona su se mnogi žalili kako je užasno kada treba otputovati na gostovanje kod tog kluba. 

"Trebali bi igrati u japanskoj ligi", poručio je tada golman CSKA Igor Akinfejev, a njegova ekipa je umorna od puta doživjela težak poraz (4:0). 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi