Uspješan evropski debi: Radnik neporažen u Bugarskoj

Bez golova u Staroj Zagori

Uspješan evropski debi: Radnik neporažen u Bugarskoj

Fudbaleri Radnika su u Staroj Zagori pred oko 4.000 gledalaca remizirali sa Beroeom u prvom susretu 1. pretkola Evropske lige (0:0).

Gostovanje u Staroj Zagori za izabranike Slavka Petrovića je ujedno bilo prvo evropsko u klupskoj historiji, a bijeljinski premijerligaš na kraju je uspio iznenaditi Beroe i sa rezultatom 0:0 napraviti dobar rezultat pred revanš.

Prvu ozbiljniju priliku na meču napravio je Radnik, kada je nakon odličnog centaršuta Zeljkovića stopostotnu šansu propustio napadač Obradović. U nastavku Beroe je pokušavao iskoristiti prednost domaćeg terena, pa je tako već u 13. minuti utakmice Kolev iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola.

Samo dvije minute kasnije Beroe je ponovo zaprijetio. Najprije je glavom šutirao Kolev, ali je golman Lučić loptu izbio u korner, a nakon toga je pokušao i Panayotov. 

Na novu šansu Radnika čekalo se do 22. minute. Nakon dobrog centaršuta Zeljkovića za korak kratak je bio Đurić, a deset minuta kasnije probao je i Obradović čiji je udarac s lijeve strane Makendzhiev bez problema odbranio.

U samom finišu utakmice pokušao je i Đurić udarcem sa 25 metara, međutim lopta odlazi visoko preko gola i to je ujedno bila posljednja ozbiljnija šansa u prvom poluvremenu utakmice. 

Početak drugog poluvremena donosi igru između dva šesnaesterca bez izglednih prilika za postizanje pogotka. Oprez je vladao i na jednoj i na drugoj strani sve do 65. minute, kada je Lučić kranjim naporom spriječio šansu jednog od fudbalera domaće momčadi.

Ubrzo se probudio i Radnik. Udarac Stokića sa velike udaljenosti odlazi pored gola, a dvije minute kasnije nakon kontre Janković se nije najbolje snašao pred gostujućim šesnaestercom. Janković je u 71. minuti ponovo imao odličnu šansu da dovede Radnik u vodstvo, no njegov šut sa 20-tak metara je odbranio Makendzhiev. 

U 81. minuti Obradović je propustio novu veliku priliku da dovede Radnik u vodstvo. Novajlija Peco se oslobodio svog čuvara i potom ubacio loptu u šesnaesterac, ali golman domaćih brani stopostotnu šansu Obradovića.  

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa su fudbaleri Radnika uspjeli sačuvati 'nulu', što je sasvim sigurno obećavajući rezultat pred revanš.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Beroe - Radnik 0:0

Beroe: Makendzhiev, Kolev, Panayotov (54' Tom), Milisavljević, Bozhilov, A. Vasilev (83' Marques), Vasilev, Hubchev, Penev (C), Milanov, Pochanski. 

Radnik: Lučić, Čelebić (58' Ostojić), Memišević (C), Martinović, Beširović, Vasić, Stokić (79' Peco), Zeljković, Kojić, Obradović, Đurić (65' Janković). 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi