Uz fudbal je sve lakše: Izbjeglički kamp dobio teren
Foto: Screenshot/Lay's-EFA

Velika radost za hiljade mališana

Uz fudbal je sve lakše: Izbjeglički kamp dobio teren

Izbjeglički kamp Za'atari u Jordanu je, tokom posljednjih godina, postao dom za oko 80.000 Sirijaca koji su bježali od ratnih razaranja i krvoprolića u svojoj zemlji.

Zahvaljujući kompaniji Lay's i UEFA-i kamp Za'atari je dobio moderni fudbalski teren, na kojem će se moći odigravati utakmice između mnogobrojih dječijih timova koji su, tokom godina, oformljeni u ovom izbjegličkom kampu.

Cilj ovog projekta je bio da se djeci, koja žive u lošim uvjetima, "pokloni" mjesto na kojem će se, bezbrižni, moći igrati i takmičiti sa svojim vršnjacima.

Bilo je potrebno dva mjeseca da se završi izgradnja terena, koji je zvanično otvoren prošlog četvrtka. Na svečanom otvorenju je bio prisutan jordanski princ, kao i veliki broj uticajnih osoba iz svijeta fudbala, uključujući i predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina, nekoliko UEFA-inih ambasadora i bivšeg fudbaler Real Madrida Christiana Karambeua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi