"Uz veliku podršku navijača možemo nadoknaditi zaostatak"
Foto: EPA

Zoran Kokot zadovljan nakon duela u Liježu

"Uz veliku podršku navijača možemo nadoknaditi zaostatak"

A. Beganović

Jedini preostali bosanskohercegovački predstavnik u Evropi, sarajevski Željezničar, u 3. pretkolu Evropa lige u Liježu je pretrpio poraz u duelu sa Standardom (2:1).

Iako su večeras pretrpjeli poraz fudbaleri Željezničara su obradovali svoje navijače, te su dobrom igrom, pogotovo u drugom poluvremenu, oduševili bosanskohercegovačku sportsku javnost.

Plavi s Grbavice su u susret ušli bojažljivo, Standard je u prvom dijelu dominirao i prava je sreća pa su izabranici Milomira Odovića na pauzu otišli sa dva gola u svojoj mreži.

"Teška utakmica, ali na kraju povoljan rezultat za nas. Nismo poznavali protivnika, bili smo bojažljivi u prvom poluvremenu i Standard je to znao iskoristiti", za SportSport.ba kaže iskusni Zoran Kokot.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, u drugom dijelu na trenu je viđen novi Željezničar. Plavi su igrali mnogo bolje, postigli su i pogodak, a u samom finišu su mogli do izjednačenja.

"U drugom poluvremenu je bila druga priča. Igrali smo mnogo bolje, na terenu smo stajali mnogo bolje i bili smo dosta agresivniji. Redali smo šanse i na jednom smo pogodili. Nagrađeni smo za dobru igru i imamo velike šanse da u revanšu uz veliku podršku navijača nadoknadimo zaosstatak", dodao je Kokot.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.