Uzalud ih pokušavaju zaustaviti

Sociedad nemoćan protiv Barce na Camp Nou

Uzalud ih pokušavaju zaustaviti

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone savladali su na domaćem terenu Real Sociedad (4:0) u okviru 13. kola španske Primere.

Barcelona je i u današnjoj utakmici pokazala da se nalazi u sjajno formi i vez većih problema upisali su nova tri boda.

Katalonska ekipa prvu dobru priliku imala je u 13. minuti kada je nakon dobrog centaršuta Iniesta glavom šutirao, ali je lopta pogodila lijevu stativu. Desetak minuta kasnije Barca je povela. Dani Alves je asistirao, a za 1:0 pogodio je sjajni Neymar.

U finišu prvog poluvremena Barcelona je udvostručila svoju prednost. Svoju drugu asistenciju upisao je Alves, a majstorski pogodak postigao je Luis Suarez.

Samo osam minuta u drugom poluvremenu bilo je potrebno katalonskoj ekipi da postigne treći gol. Mathieu je sjajno ubacio loptu u kazneni prostor, a Neymar je po drugi put zatresao mrežu Sociedada. Messi je odlično izveo slobodnjak u 69. minuti, ali je pogodio stativu.

Ipak, Argentinac se uspio upisati u listu strijelaca u ovoj utakmici. U 90. minuti utakmice Neymar je asistirao Messiju kojem nije bilo teško da pogodi i postavi konačnih 4:0. Messi je danas odigrao svoj 600. meč.

Barca je i dalje lider na tabeli Primere sa 33 boda i sada imaju sedam bodova više u odnosu da drugoplasirani Atletico Madrid. Sociedadu je ovo sedmi poraz i nalaze se na 14. mjestu sa 12 osvojenih bodova.

Primera, 13. kolo:

Barcelona - Real Sociedad 4:0

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.