Užas je naša furka

To više nije igra, to više nije zabava

Užas je naša furka

E. Škorić

Još jedan vječiti derbi između Zvezde i Partizana protekao je u ratnom okruženju.

Možda na prvu zvuči preteška riječ, no desetine krvavih glava na tribinama i opći kaos ne možemo drugačije ni nazvati.

Igrali su Zvezda i Partizan 148. vječiti derbi. Nije bilo golova, ali je susret kasnio 40 minuta zbog žestokih sukoba na tribinama.

Potukli su se navijači Zvezde i Partizana na sjevernoj tribini stadiona Marakana. Okrašaj Delija i Grobara odjeknuo je u regionu, ali i u svijetu. 

Navijači Zvezde napali su stolicama i bakljama Grobare, a u sukobu je učestvovala i policija. Potpuni kaos trajao je više od 20 minuta.

Epilog je 35 povrijeđenih policajaca i preko 20 navijača. Uhapšeno ih je isto toliko.

Beogradski rivali se ne podnose, tuče su i na košarkaškim i na nogometnim, pa i na vaterpolo utakmicama. Navijači doslovno vode ratove. Krv pršti na sve strane. Niko ih ne može zaustaviti, niko to ne može spriječiti. Nažalost.

Na ovim prostorima je odavno nogomet pao u drugi plan, a iole veći derbi naziva se susretom "visokog rizika" i potrebno je stotine policajaca da ga osiguraju.

Odavno je sve ovo postalo više od igre... I ne, nimalo nije zabavno. "Užas je naša furka", kazao bi Branimir Štulić, frontmen legendarne Azre. Užas nego šta.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.