Vagner Love novi član Monaca
Foto: EPA

Brazilac u Kneževini

Vagner Love novi član Monaca

M. Šljivak

Iskusni brazilski napadač Vagner Love (31) novi je član francuskog Monaca.

Ovaj 31-godišnji Brazilac dogovorio je sve uslove s Kneževima, te će u narednim danima biti i zvanično potpisan ugovor između dvije strane.

Vagner Love u redove Monaca stiže iz ekipe Corinthiansa, gdje je proveo proteklih nekoliko mjeseci i gdje je igrao zaista sjajno. Postigao je 14 pogodaka u 30 nastupa, a ovo će mu biti povrata u Evropu nakon dvije i po godine, kada je napustio moskovski CSKA.

Nakon odlaska iz Moskve nastupao je dvije godine za kineski Shandong Luneng, a u karijeri, koju je počeo u Palmeirasu, igrao je još i za Flamengo u dva navrata.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vagner je za reprezentaciju Brazila odigrao 20 utakmica, a postigao je četiri pogotka. Slavu je stekao u moskovskom CSKA gdje je igrao gotovo jednu deceniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije