Vaha želi Ibiševića u Trabzonsporu

Vaha želi Ibiševića u Trabzonsporu

E. Škorić

Vahid Halilhodžić bi trebao uskoro postati tehnički direktor Trabzonspora.

Nakon velikog uspjeha s Alžirom, s kojim je igrao četvrtfinale Svjetskog prvenstva, Vaha će se vratiti klupskom nogometu. Turski mediji vjeruju da će zauzeti poziciju tehničkog direktora u Trabzonsporu.

To znači da će Mostarac imati mogućnost da formira ekipu turskog kluba, a Vaha je spreman dovesti i jednog svog zemljaka.

Vedad Ibišević se u turskim medijima spominje kao igrač kojeg će Halilhodžić dovesti u Trabzonspor. Ibišević je na izlaznim vratima Stuttgarta, a osim Trabzonspora žele ga i neki engleski klubovi.

Mogao bi presudan biti upravo Halilhodžić jer je na njegovo insistiranje PSG doveo Vedu kao 20-godišnjaka u svoje redove.

Ibišević je na Svjetskom prvenstvu postigao gol i to onaj na Maracani protiv Argentine u 2:1 porazu naše reprezentacije. Ostat će taj gol upisan kao prvi naše selekcije na nekom velikom takmičenju. Plavooki bombarder ima ugovor sa Stuttgartom do 2016. godine, a u prošloj sezoni za Švabe je, unatoč svim nedaćama, postigao 15 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije