Vahin Trabzonspor slavio u Lvivu, Legia sigurna
Foto: EPA

Grupa L Evropske lige

Vahin Trabzonspor slavio u Lvivu, Legia sigurna

E. Škorić

Poljska Legia ostvarila je pobjedu na otvaranju grupne faze Evropske lige.

Legia je u prvom kolu grupe L ugostila Lokeren i na kraju stigla do prve pobjede. Bila je to dosta teška utakmica, ali i zaslužena pobjeda domaćih.

Poljaci su većim dijelom utakmice dominirali, imali više loptu u svojim nogama i veći broj šansi, ali su do gola stigli u 58. minuti, kada je Radović postigao gol za, ispostavilo se na kraju, konačnih 1:0. 

Trabzonspor, kojeg s klupe vodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, neporažen je napustio Lviv. Turci su osvojili velika tri boda u gostima kod ukrajinskog Metalista (1:2).

Bivši igrač Milana, Kevin Constant, doveo je goste u vodstvo u 25. minuti, ali je Gomenyuk u 61. izjednačio na 1:1. U petoj minuti nadoknade Papadoupolos je zabio za veliko slavlje gostiju. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa L, 1. kolo:
Legia - Lokeren 1:0 (Radović 58)
Metalist - Trabzonspor 1:2 (Gomenyuk 61/ Constant 25, Papadoupolos 90)


Metalist Kharkiv-Trabzonspor 0-1 (Gol Dk... by 61saat

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.