Valbuena: Benzema je mislio da sam idiot

Prekinuo medijsku šutnju

Valbuena: Benzema je mislio da sam idiot

Francuski reprezentativac Mathieu Valbuena je prekinuo medijsku šutnju i konačno progovorio o seks skandalu u koji je umiješan i Karim Benzema. 

Valbuena je u razgovoru za Le Mondu bio poprilično oštar prema svom reprezentativnom saigraču, kazajući da njegova veza sa Karimom nije iskrena onoliko koliko je on tvrdio. 

"Nije bio agresivan kada je razgovarao sa mnom, nije direktno spominjao novac, ali kada toliko insistiraš da se sastanem s nekim... Mora prestati smatrati ljude idiotima. I više sam nego razočaran. To je jedostavno nedostatak poštovanja", kazao je Valbuena i potom dodao:

"Jedino mogu biti, jako, jako razočaran i zaključiti da moja veza sa Karimom nije iskreno onoliko koliko je on tvrdio. Jednostavno ne mogu više braniti neobranjivo. Ja to ne bih napravio ni svom najvećem neprijatelju."

Valbuena se osvrnuo i na natpise medija da se u dokumentima istražitelja pojavljuje i ime sunarodnjaka Samira Nasrija.

"Nikada sam imao naročite odnose s Nasrijem, to me ne iznenađuje. Kada vas pokušaju reketirati i vidite kakva se imena sve pojaljuju, to je kao da ste sve vrijeme bili okruženi luđacima", istakao je fudbaler Lyona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.