Valdes otišao u penziju i pokrenuo vlastiti biznis
Foto: EPA

Pokrenuo televiziju i krenula ga jako dobro

Valdes otišao u penziju i pokrenuo vlastiti biznis

M. Šljivak

Legenda Barcelone Victor Valdes odlučio je da ode u penziji u 35. godini.

Iskusni golman je nakon 19 godina profesionalne karijere odlučio da mu je dosta fudbala i okačio je rukavice o klin.

Imao je Valdes nekoliko ponuda da nastavi karijeru. Na stolu su bile ponude Alavesa i Sportinga iz Lisabona, ali je španski golman odlučio da ih sve odbije, te pokušava karijeru graditi daleko od sporta.

Victor je s dvojicom poslovnih partnera pokrenuo televiziju.  

Kompanija nosi naziv Crazy4fun i ima bazu u Barceloni, Abu Dhabiju i Londonu, a pored činjenice da je suvlasnik nove televizije, Valdes će se okušati i ispred kamera. Imaće i vlastitu emisiju u kojoj će mu gosti biti mnogobrojni poznati fudbaleri.

Program koji proizvodi Valdesova televizija je očigledno jako interesantan. Već su uspjeli doći na tržište u 12 zemalja i u narednim mjesecima se očekuje osvajanje dodatnog tržišta širom svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Victor Valdes će ostati upamćen kao jedan od najvećih golmana u historiji Barcelone. S ovim timom je osvojio apsolutno sve, kao i sa reprezentacijom Španije.

Pored katalonskog velikana bio je član Manchester Uniteda, Standarda i Middlesbrougha, gdje je na kraju ove sezone i završio profesionalnu karijeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi