Valencia i Leganes minimalnim pobjedama otvorili novu sezonu

Prvo kolo Primere

Valencia i Leganes minimalnim pobjedama otvorili novu sezonu

E. Ganibegović

Večeras je zvanično počela nova sezona u Primeri.

Na programu su bile dvije utakmice. U prvoj utakmici koja je počela od 20.15 sati sastali su se Leganes i Alaves.

Leganes je na svom terenu savladao Alaves rezultatom 1:0. U prvom poluvremenu je za Alaves sviran jedanaesterac, kojeg Garcia nije uspio realizovati, nedugo zatim, u 24. minuti Leganes dolazi u vodstvo, nakon pogotka Gabriela, pa se tim rezultatom otišlo na odmor. Drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo toga, bilo je par prilika na obje strane, međutim mreže su mirovale, pa je tako Leganes pobjedom od 1:0, otvorio svoju novu sezonu.

U drugoj utakmici prvog kola Primere sastali su se Valencia i Las Palmas. 

Gledali smo poprilično zanimljivu utakmicu u kojo je Valencia bila mnogo bolji protivnik. Već u 22. minuti Zaza postiže pogodak za vodstvo. Valencia je nastavila igrati bolje, međutim nisu uspjeli postići pogotak, dok je prvo poluvrijeme obilježio crveni karton Halilovića, pa je tako Las Palmas ostatak utakmice porveo sa igračem manje na terenu. U drugom poluvremenu veliki pritisak Valencije, ali bez obzira na to nisu uspjeli povećati vodstvo, pa je tako utakmica završena rezultatom 1:0. 

Potražite više informacija na temu La Liga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi