Valencia juriša prema Ligi prvaka, Elche iznenadio Malagu
Foto: EPA

Primera

Valencia juriša prema Ligi prvaka, Elche iznenadio Malagu

E. Škorić

Valencia i Elche slavili su u nedjelju pobjede u 35. kolu španske Primere.

Valencia je na Mestalli s 3:1 bila bolja od Eibara, te je zadržala četvrto mjesto na tabeli s tri boda prednosti u odnosu na Sevillu.

Upravo četvrto mjesto je posljednje koje donosi plasman u Ligu prvaka i zato je današnja pobjeda Šišmiša jako važna.

Otamendi je načeo mrežu gostiju, u nastavku su pogađali i Parejo te Paco, a jedini gol za Eibar postigao je Arruabarrena u 84. minuti.

Elche je s igračem manje došao do tri boda u Malagi, a vodeći gol postigao je Jonathas u 29. minuti. Tyton je isključen u 71. minuti, a Duda je nekoliko minuta kasnije promašio penal.

Na 2:0 povisio je Mario Pašalić na asistenciju Jonathasa, a duboko u sudačkoj nadoknadi Guerra zabija utješni pogodak za Andalužane, pa je završeno rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 35. kolo:
Valencia - Eibar 3:1 (Otamendi 25, Parejo 56, Paco 71/ Arruabarrena 84)
Malaga - Elche 1:2 (Guerra 94/ Jonathas 29, Pašalić 89)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.