Valencia konačno osvarila pobjedu, Nani briljirao

Preokret protiv Leganesa

Valencia konačno osvarila pobjedu, Nani briljirao

E. Čaušević

Fudbaleri Valencije slavili su danas na gostovanju protiv Leganesa (2:1) u okviru 6. kola La Lige.

Nakon lošeg starta u novoj sezoni Valencia je napokon uspjela osvojiti tri boda. Šišmiši su bili bolji od Leganesa koji je prvi stigao do prednosti u današnjoj utakmici. Leganes je do vodstva došao u 21. minuti kada je nakon asistencije Omara mrežu gostiju zatresao Szymanowski.

Ipak, gosti su do kraja prvog poluvremena uspjeli da izjednače. Strijelac gola za Valenciju bio je portugalski reprezentativac Nani. Na startu drugog dijela Valencia je stigla do potpunog preokreta. Nani je ovaj put bio asistent, a mrežu Leganesa pogodio je Suarez.

Leganes je u 62. minuti utakmice mogao do izjednačenja, ali Szymanowski nije uspio da iskoristi penal, te se rezultat do kraja meča nije mijenjao.

Valencia je na 14. mjestu sa šest osvojenih bodova, dok je Leganes na 11. poziciji sa jednim bodom više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 6. kolo:

Leganes - Valencia 1:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi