Valencia konačno osvojila tri boda

Šišmiši bolji od Espanyola

Valencia konačno osvojila tri boda

E. Čaušević

Fudbaleri Valencije savladali su danas na domaćem terenu Espanyol (2:1) u okviru 18. kola španske La Lige.

Šišmiši su konačno uspjeli da ostvare pobjedu, svoju tek četvrtu u dosadašnjem dijelu sezone. Valencia je na Mestalli bila bolja od Espanyola sa 2:1 i tako je najavila bolje dana u drugom dijelu sezone.

Domaći su do prednosti u današnjoj utakmici stigli u 17. minuti kada je nakon sjajne akcije za erupciju oduševljenja na tribinama pogodio Martin Montoya. Do kraja prvog dijela obje ekipe imale su nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu domaći su imali incijativu na sredini terena, dok je Espanyol čekao šansu iz kontre. Ipak, u 73. minuti Santi Mina je iskoristio nepažnju odbrane gostiju, te je udvostručio prednost Valencije.

Međutim, u samom finišu utakmice gledali smo pravu dramu na terenu jer je pet minuta prije kraja meča Lopez smanjio na 2:1. Espanyol je pokušao da dođe do jednog boda, ali je Valencia uspjela da osvoji nova tri boda.

Valencia je na 17. mjestu La Lige sa 16 bodova, dok je Espanyol na 11. poziciji sa 23 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 18. kolo:

Valencia - Espanyol 2:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi