Valencia konačno slavila pobjedu

Šišmiši bolji od Athletic Bilbaa

Valencia konačno slavila pobjedu

Fudbaleri Valencije slavili su danas pobjedu na domaćem terenu protiv Athletic Bilbaa u okviru 23. kola španske La Lige rezultatom 2:0.

Šišmiši su ove sezone u velikoj rezultatskoj krizi, a ovo im je bila prva pobjeda u posljednje četiri utakmice. 

Oni su danas poveli već u 13. minuti, a strijelac pogotka bio je Portugalac Nani. Domaći se nisu zadovoljili tim vodstvom, pa su pred sami kraj prvog dijela meča preko Simonea Zaze stigli do novog gola i povećali prednost. 

Nastavak utakmice donio je nešto manje prilika na obje strane, a gosti su se na kraju morali pomiriti sa porazom na Mestalli.

Valencia se nakon ove pobjede probila na 15. mjesto sa 23 osvojena boda nakon 22. kola, dok je, s druge strane, ekipa Athletic Bilbaa ostala na 8. mjestu sa 35 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi