Valencia kupila Paulistu od Arsenala
Epa

Novi stoper na Mestalli

Valencia kupila Paulistu od Arsenala

Treće pojačanje Valencije u ovom prijelaznom roku je Garbiel Paulista. 

Nakon Nemanje Maksimovića i Norberta Neta, Valencia je redove pojačala si sa Paulistom, koji je danas obavio ljekarski pregled i kompletirao transfer.

Brazilski defanzivac na Mestallu stiže iz Arsenala u transferu vrijednom 11 miliona eura, a sa Valencijom je potpisao ugovor do 2022. godine u koji je ubačena i otkupna klauzula od čak 80 miliona eura. 

"Sretan sam zbog dolaska u Valenciju. Prije nego što sam se odlučio za ovaj potez razgovarao sam sa trenerom Marcelinom i dobro sam upoznat sa cijelom situacijom", kazao je Paulista. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za mjesto u španskom klubu Paulista će se boriti sa Aymenom Abdennourom i Ezequielom Garayjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi