Valencia nadigrala Espanyol na Mestalli
Foto: EPA

Šišmiši do druge pobjede

Valencia nadigrala Espanyol na Mestalli

E. Škorić

Pobjedom nad Espanyolom (3:1) u trećem kolu španske Primere nogometaši Valencije došli su na drugo mjesto tabele.

Valencia je sjajno krenula u novu sezonu, pobijedivši nakon Malage i Espanyola, a oba puta je slavila s po tri postignuta gola (3:0, 3:1). U prvom kolu Šišmiši su u gostima kod Seville odigrali 1:1.

Što se Espanyola tiče, ovo je njihov drugi poraz  i još uvijek su na jednom bodu. Njihovu mrežu na Mestalli načeo je Pablo Piatti u sedmoj minuti nakon što je izašao sam pred golmana.

Sergio Garcia je u 55. minuti poravnao na 1:1, ali je njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Valencia je nakon 63 minute igre vodila 2:0, a drugi gol postigao je Daniel Parejo. 

Alcacer Paco je deset minuta kasnije postigao treći gol za Valenciju i tu je sve bilo riješeno. Utješni gol za katalonski sastav postigao je Garcia u 90. minuti sa bijele tačke.

Primera, 3. kolo:
Valencia - Espanyol 3:1 (Piatti 7, Parejo 63/ Garcia 90 - penal)

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.