Valencia s dva igrača manje poražena u Andaluziji

Sevilla trijumfovala

Valencia s dva igrača manje poražena u Andaluziji

E. Škorić

Nogometaši Seville ostvarili su minimalan trijumf nad Valencijom (1:0) u meču 13. kola španske Primere.

Sevilla je uspjela u jednom veoma zanimljivom meču da ostvari petu pobjedu u prvenstvu i da dođe na 10. mjesto tabele sa 18 bodova, dok je Valencia ostala devetoplasirana s bodom više od večerašnjeg rivala.

Do 28. minute nije bilo većih uzbuđenja, a potom je Llorente imao dobru šansu, no ipak je pucao malo pored gola. Ubrzo je ponovo Llorente u šansi, ali opet ne pogađa.

Banega je zaprijetio u 32. minuti svom bivšem klubu, mreže su ostale mirovati. Problemi za goste u 35. minuti, pošto je neoprezni Cancelo zbog dva žuta kartona morao da napusti igru. 

Sevilla je nastavila s napadima i u drugih 45 minuta, a prednost igrača više koriste u petoj minuti nastavka. Banega je centrirao, Escudero pogodio za slavlje Andalužana. 

Sve je bilo gotovo u 78. minuti kada je Fuego isključen kod gostiju, koji s dva igrača manje jednostavno nisu mogli da uzvrate domaćinu, pa je ostalo 1:0 do kraja. 

Primera, 13. kolo:

Sevilla - Valencia 1:0 (Escudero 50)

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.