Valjić s pomoćnicima sudi utakmicu Basel - Lech?

Bh. sudije sve bolje kotiraju u Evropi

Valjić s pomoćnicima sudi utakmicu Basel - Lech?

D. Kurbegović

Za tri dana na rasporedu su utakmice drugog kola Evropske lige, gdje će nas osim brojnih igrača u raznim klubovima predstavljati i naše sudije.

Kako saznaje SportSport.ba utakmicu drugog kola Grupe 1 na stadionu St. Jakob-Park između domaćeg Basela i poljskog Lecha sudit će šestorka iz BiH.

Glavni sudija biće arbitar iz Banja Luke i trenutno naš najbolji sudija Ognjen Valjić, prvi pomoćnik je Haris Baković, a drugi pomoćni je Dalibor Drašković, tu su još Edin Jakupović, Admir Šehović, te Davor Beljo.

Ovo će sigurno biti najveća utakmica naših sudija u Evropskim takmičenjima, iako je Ognjen Valjić i prošle sezone sudio Evropsku ligu, tačnije utakmicu između Helsinkija i Club Bruggea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo da će arbitri iz naše zemlje dijeliti pravdu u utakmici, gdje za klub iz Poljske nastupa bh.reprezenttivac i dugogodišnji golman Lecha, 28-godišnji Jasmin Burić.

Sigurno da su ovo dobre vijesti za naš Savez i nogomet, te potvrda da sudije iz naše zemlje sve bolje kotiraju u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije