Valjić s pomoćnicima sudi utakmicu Dinamo-Plzen

Bh. sudije dobro kotiraju u Evropi

Valjić s pomoćnicima sudi utakmicu Dinamo-Plzen

D. Kurbegović

Sutra i prekosutra na programu su utakmice Lige prvaka, dok se u četvrtak igra 5. kolo Evropske lige. U posljednje vrijeme sve više sudija iz Premijer lige BiH sudi utakmice u Evropi.

To se posebno odnosi na Ognjena Valjića, trenutno našeg najboljeg djeljitelja pravde, koji najbolje kotira u Evropi, ovaj sjajni djeljitelj pravde iz Banja Luke kako saznaje SportSport.ba u četvrtak će biti glavni sudija na utakmici u Bjelorusiji. U okviru 5.kola grupe E sastaju se Dinamo iz Minska, te Viktorija iz Plzena.

Dodatno priznanje za naše sudije, što će osim Valjića na terenu biti još pet sudija iz naše zemlje. Prvi pomoćnik će biti Senad Ibrišimbegović, drugi pomoćni je Davor Beljo, dok će iza gola biti Edin Jakupović, te Irfan Peljto. Šesti sudija koji će biti uz klupe pomenutih ekipa je Sretan Udovičić.

Valjić je već sudio ove sezone u Evropskoj ligi, na utakmici između Basela i Lecha, gdje je dobio pozitivne kritike, te je očito zadovoljio sudijsku komisiju, koja mu je ponovo ukazala priliku da sudi jednu utakmicu ovog takmičenja.

Zanimljivo da će arbitri iz  naše zemlje dijeliti pravdu na utakmici, gdje u redovima prvaka Češke igra i potencijalni bh. reprezentativac Aidin Mahmutović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sigurno da su ove vijesti o našim sudijama veliki plus i korak naprijed za naš savez, te još jedna potvrda da sudije iz BiH sve bolje kotiraju u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.