Valverde i Zidane odabrali ratnike za El Clasico
Foto: EPA

Ronaldo ostao na klupi

Valverde i Zidane odabrali ratnike za El Clasico

E. Čaušević

Nova sezona u Španiji nije mogla početi na spektakularniji način s obzirom da se večeras na Nou Campu u okviru Superkupa sastaju Barcelona i Real Madrid.

Prvi ovosezonski El Clasico se očekuje s velikim nestrpljenjem posebno kod navijača Barce koji će na sceni gledati poprilično drugačiji tim nego prošle sezone, ali i novog trenera Ernesta Valverdea. S druge strane, Real Madrid je već osvojio jedan trofej pobjedom u Superkupu Evrope protiv Manchester Uniteda.

Utakmica na Nou Campu igra se večeras od 22 sata, dok je revanš na Santiago Bernabeu. Oba trenera objavila su sastave, a Valverde je od prve minute odlučio šansu dati povratniku Gerardu Deulofeuu koji će zauzeti mjesto Neymara koji više nije član katalonskog kluba.

S druge strane, Zidane je napravio veliko iznenađenje jer je svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda ostavio na klupi. Portugalac je s klupe ušao u meču protiv Uniteda, ali se očekivalo da večeras zaigra od prve minute.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Pique, Umtiti, Vidal, Busquets, Rakitić, Iniesta, Deulofeu, Suarez, Messi.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovačić, Kroos, Isco, Bale, Benzema.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi