Valverde: Nismo igrali brzo, teren je bio suh
Foto: EPA

Trener Barce nakon teške pobjede protiv Getafea

Valverde: Nismo igrali brzo, teren je bio suh

Barcelona je jučer, dosta teško, uspjela savladati Getafe na gostujućem terenu. Katalonci su slavili rezultatom 1:2, a pobjedonosni gol je postigao Paulinho u 84. minuti.

Trener Barcelone Ernesto Valverde je nakon utakmice istakao i da je "veoma suh teren" na stadionu Alfonso Perez doprinijeo nešto slabijoj partiji njegove ekipe. 

"Bilo nam je veoma teško. Bila je ovo teška utakmica na veoma koplikovanom stadionu", istakao je Valverde, pa nastavio:

"Naši protivnici su bilo veoma 'zbijeni', agresivni i igrali su sa puno samopouzdanja, dok je teren bio veoma suh...Ova utakmica je bila pravi test za nas, jer su oni uspjeli povesti, pa smo morali prirediti preokret."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Teško smo igrali u napadačkoj trećini. Nismo igrali brzo, a ni teren nam nije pomogao jer je bio veoma suh", ponovio je trener Barce, pa dodao:

"Nismo mogli razbiti linije naših protivnika, izgledalo je kao da udaramo u zid, jednostavno nismo mogli proći."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti