Valverde objasnio zašto Messi nije igrao od prve minute

Sretan zbog neriješenog rezultata

Valverde objasnio zašto Messi nije igrao od prve minute

E. Ganibegović

Trener Barcelone Ernesto Valverde je poslije utakmice sa Juventusom rekao razlog zbog kojeg je Lionela Messija ostavio na klupi. 

Neriješen rezultat u Torinu je bio dovoljan za Katalonce da osiguraju prvu poziciju prije posljednjeg meča protiv Sportinga.

"Sretni smo, ne mogu to poreći", rekao je Valverde na pres konferenciji.

"Bilo je rizično, ali ovaj rezultat je koristan. Znali smo kako Juventus ima veoma dobar rekord kod kuće, međutim mi smo se dobro držali."

"Mislim kako smo mogli biti efektivniji u zoni ispred šesnaesterca. Rizikovali smo i na kraju je udarac Dybale mogao riješiti pitanje pobjednika, ali golman je sjajno reagovao."

Lionel Messi je ovu utakmicu počeo sa klupe, a u igru je ušao početkom drugog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ove sezone je odigrao mnogo utakmica i ima veliku odgovornost na svojim ramenina. Znali smo da bi se igra mogla otvoriti u drugom dijelu meča, tako da sam htio da se malo odmori i da imamo opciju da razbudimo stvari. Mislili smo da je ovo prava utakmica u kojoj ne treba da igra 90 minuta i ne želim mnogo o tome pričati", dodao je trener Katalonaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi