Valverde otpisao Douglasa
Foto: EPA

Brazilac napušta Barcelonu

Valverde otpisao Douglasa

M. Šljivak
Teme:

Novi trener Barcelone Ernesto Valverde neće računati na brazilskog fudbalera Douglasa u narednoj sezoni.

Ovaj 26-godišnji fudbaler nije odigrao nijednu minutu u predsezoni, te je trener Valverde odlučio da ovog desnog beka stavi na transfer listu.

On će s klubom trenirati sve dok ne dođe konkretna ponuda. Izvjesno je da će napustiti ekipu s Nou Campa, a Barca će vjerovatno prihvatiti i prvu ponudu koja se pojavi.

Douglas je član katalonskog velikana postao 2014. godine. Ipak, u ovom timu se nije naigrao, pa je minutažu upisao u svega osam utakmica.

Proteklu sezonu ovaj desni bek je proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona, gdje je bio standardan, a postoji velika mogućnost da će se on ovog ljeta vratiti u rodni Brazil.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nekoliko timova iz ove zemlje pokazuje interes za dovođenje ovog defanzivca, a pored brazilskih ekipa postoji i nekoliko ponuda iz Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi